Uzman Blog ||

15 Nisan 2009 Çarşamba

Turizm Haftası etkinliklerle başladı

Turizm Haftası etkinliklerle başladı

Ülke genelinde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası çeşitli illerdeki etkinliklerle başladı.

Gümüşhane

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, turizm sektörünün en az maliyetle en çok faydanın sağlandığı sektörlerin başında geldiğini belirterek, "Bu sayede ülkeler büyük döviz girişi sağlarlar, dış açıklarını giderirler, işsizliği azaltırlar, ödemeler dengesini düzenlerler" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan turizm faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yalçın, 2009 içerisinde Edire kalesi, Akçakale kalesi ve İmera (Olucak) manastırının restorasyon ve çevre düzenlemesiprojelerinin yapımını programa aldırdıklarını söyledi. Ülkenin birçok yerinde uygulanan ev pansiyonculuğunun geliştirilmesi yönünde ön araştırmalarının devam ettiğini belirten Yalçın, ev pansiyonculuğunun Gümüşhane'de uygulanması halinde yeni bir sektör oluşabileceğini, özellikle tarihi evlerin canlanacağını, kısmen de olsa konaklama ihtiyacına katkı sağlanmasının yanında istihdam oluşturabileceğini de sözlerine ekledi.

Mersin

Turizm Haftası kapsamında Mersin'de organize edilen 'Turizm İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na beklenen ilginin gösterilmemesine tepki gösteren Vali Hüseyin Aksoy, turizmcilik mesleğinin gazetelere demeç vermekle yapılamayacağını, bu tür toplantılara katılımın da bir zorunluluk olduğunu söyledi. 'Turizm Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında Mersin Valiliği organizasyonunda 'Turizm İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' gerçekleştirildi. Mersin Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya katılan Vali Hüseyin Aksoy, burada yapmış olduğu konuşmasında turizmin, kent açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, bu noktada da sektörün gelişebilmesi adına turizmcilerle ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Turizmin geliştirilmesi noktasında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verenAksoy, bu noktada da kentin tanıtılmasında oldukça önemli bir misyon üstlenen 'Kent Rehberi'ni yenileyerek, kapsamını genişlettiklerini anlattı. Şu anda yapımı devam eden inşaatların, turizm sezonunda sorun olduğuna dikkat çeken Aksoy, tatillerini geçirmek üzere Mersin'e gelen turistlerin de inşaatlardan yükselen gürültüden rahatsız olduğunu, bu nedenle de konuya karşı daha duyarlı ve hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini kaydetti.

Vali Aksoy, turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını aksine turizmin çok farklı ve geniş bir alana sahip olduğunu ifade ederek, bu kapsamda da turizmin çeşitlendirilmesi inanç turizmi, yayla turizmi vekış turizmi alanında yatırım yapılarak, turizmin 12 aya yayılması gerektiğini belirtti. Turizm İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na az sayıda katılım olmasını da sert bir dille eleştiren Aksoy, "Mersin açısından oldukça önemli olan turizm sektörüyle ilgili olarak koordinasyon toplantısı gerçekleştiriyoruz ancak katılım gerçekleşmiyor. Buna rağmen bazı turizmciler, çeşitli basın kuruluşlarına sektörle ilgili demeç veriyor. Umarım bu arkadaşlarımız toplantıya katılmışlardır. Girişte yapılan yoklamayla toplantıya kimin katılıp, kimlerin katılmadığını göreceğim. Bu meslek gazetelere demeçvermekle olmaz. Toplantılara da katılacaksınız" dedi.

Kars

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında 'Kars ve ilçeleri düz dokumaları, fotoğraf ve çizim' sergisi açıldı. Eski Vali Konağı'nda düzenlenen serginin açılışına, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ve eşi Fatma Yeşim Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkan Vekili Şahin Aydın, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çelik, Vali yardımcıları, KARSOD başkan ve üyeleri, daire amirleri ve Kafkas Üniversitesi öğrencileri katıldı. Sergi gezisinin ardından Eski Vali Konağı'ndan Namık Kemal Evi'ne yürümek isteyen heyet yoğun kar nedeniyleyürüyüşü iptal etmek zorunda kalındı.

Namık Kemal Evi'nde etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikler kapsamında Kars'ta faaliyet gösteren oteller arasında servis ve kokteyl dallarında yarışmalar düzenlendi. Programda Vali Erden, "Biz çok konuksever bir milletiz. Tarihimizden itibaren bu kültür enginliği ve kültür mayası toplumun her kesiminde var. Turizmdeki en güzel şey realizm olmaktır, güler yüzlü hizmet etmektir. Güzel yollar kat ediyoruz. Turizm değerlerlerini ortaya çıkarıyoruz" dedi. Program, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi müzik grubunun düzenlemiş olduğu mini konserle son buldu.

Nevşehir

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya bölgesi turizminin bundan 10-15 yıl öncesine kadar sadece kültürel amaçlı ve inanç turizmi noktasında ele alındığını, gerçekte bölgenin her yaş grubundan insanlara hitap edebilecek potansiyele sahip bir turizm merkezi olduğunu belirtti.

33. Turizm Haftası kutlamaları Nevşehir'de başladı.İlk olarak Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan kutlama törenine daha sonra Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam edildi. 33. Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen törende konuşan Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Halis Yenipınar, dünyadaki turizm tarihine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Tarihte ilk turizm hareketinin Sümerlerin tekerleği keşfetmeleri ile başladığını dile getiren Yenipınar, Fenikelilerin gezginci bir toplum olması ile de bu alanda ilk turizm hareketliliğinin yaşandığını vurguladı. Türk Toplumunda Selçuklular tarafından kervansarayların oluşturulmasının bu alanda önemli bir gelişim olduğunu kaydeden Yenipınar, Osmanlılar döneminde de bu yönlü etkin çalışmaların farklı hizmet alanlarının ortaya konulması ile sürdüğünü belirtti.

Turizmin en belirgin bir ölçüde Avrupa'da başladığını ifade eden Yenipınar, Osmanlı toplumunda da 19. yüzyıldan itibaren turizm sektörünün kendini hissettirmeye başladığını, Cumhuriyetten sonra 1950'li yıllardan sonra Türkiye'de turizm alanında gayretli çalışmaların yapıldığını anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak önümüzdeki yıllarda ortaya konulan hedefin yılda 60 milyon turist ve 80 milyar Dolar gelir elde edilmesinin sağlanması olduğunun altını çizen Yenipınar, bunun sağlanabilmesi için ciddi anlamda alt ve üst yapı anlamında etkin çalışmalar içerisinde bulunulduğunu söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise törende yaptığı konuşmada, Kapadokya bölgesi turizminin bundan 10- 15 yıl öncesine kadar sadece kültürel amaçlı ve inanç turizmi noktasında ele alındığını belirterek, gerçekte bölgenin her yaş grubundan insanlara hitap edebilecek dev potansiyellere sahip bir turizm merkezi olduğunu kaydetti.

Hatay

Hatay'da Turizm Haftası sönük başladı. Çok az sayıda öğrencinin ve resmi daire müdürünün katıldığı Turizm Haftası, halk oyunları ekibinin gösterisi ve Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından müzenin önüne kurulan yörük çadırında yapılan ikramlarla devam etti.

Hatay Valisi Nusret Miroğlu, turizmin gelişmesi amacıyla başlattıkları marka kent projesinin devam ettiğini ve şu anda bakanlıktan cevap beklediklerini söyledi.

Bundan sonra bütün kurumlara ve sivil toplum örgütlerine görevler düştüğünü hatırlatan Vali Miroğlu, "Şu anda yol haritamız hazır. İmkanlar ölçüsünde bunu yerine getirmeye çalışacağız. Bu da uzun soluklu bir iş. Bu işe inanılır ve üzerinde hassasiyetle durulursa 3 veya 5 yıl içinde ciddi mesafeler alınır. Bu marka kent çalışmasının başarıya ulaşabilmesi için öncelikle en sade Hatay halkından en üst noktadaki kişiye kadar herkesin bu işe inanması ve ideal haline getirmesi gerekir. Herkes inanır ve üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirirse marka kent olunur" dedi.

Hatay Kültür ve Turizm Müdürü Nizamettin Duran da, çalışma ve hareket olmadan turizmin olamayacağını belirterek, turizm olgusunun temelinde hareketliliğin olduğunu ifade etti.

Duran, "Son yılların parlayan yıldızı turizmin, görünmez ihracat etkinliğinde memleketimizin ekonomisine önemli katkılar sağladığı şüphesizdir. Bunun içindir ki ilimizde fazlasıyla var olan turizm potansiyelinin ve zenginliğinin bize Allah'ın bir lutfu olduğunu bilelim. Sahip olduğumuz bu zenginliklerin tanıtımı için bütün bir toplum olarak elbirliğiyle deyim yerindeyse, uluslararası bir tanıtım seferberliği başlatmak durumundayız. Bu sebeple bu haftayı bir değerlendirme haftası olarak görmek gerektiğine inanıyorum. İlimizde, Bakanlığımızdan Turizm İşletme Belgeli Konaklama Tesislerine giriş yapan turist sayısında 2007'ye göre 2008 yılında yüzde 27, Belediye Turizm İşletme Belgeli Konaklama Tesisleri'ne giriş yapan turist sayısında ise yüzde 41,8'lik bir artış olmuştur. Hatay'da turizm çeşitliliği göz önünde bulundurulursa, bu oranların daha da artacağı ve artması gerektiği açıkça gözüküyor. Tanıtım için tüm şartları ve fırsatları değerlendirmek zorundayız. Yurt içi ve yurt dışı fuarları takip etmek, uluslararası alandaki yerimiz almak, ancak çok çalışmakla olur. Bunun içinde hep birlikte el ele vererek, var gücümüzle çalışmaya hazır olmalıyız." şeklinde konuştu.

Fethiye

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, 6 ay turizm yapmakla turizm yapılmış olunmayacağını, bunun için turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, spor ve kongre turizminin de gelişmesi için Fethiye'de çalışmaların olduğunu açıkladı.

Özellikle Babadağı'na teleferik yapımı konusunda önümüzdeki sezon için çalışmaların inşaat aşamasına geleceğini anlatan Karatekeli, Kayaköy'ün de tatil köyü olarak turizme yeniden açılacağını ifade etti.

Açılış töreni Fethiye Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ile devam ederken, açılışta Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kat görevlisi, aşçı, servis ve bar elemanı kurslarında başarı gösteren 78 kursiyere de sertifikaları verildi.

Muğla

Muğla'da Turizm Haftası kutlamaları mehter konseriyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarihî Türk Müziği Topluluğu Mehteran Takımı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde konser verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende ise İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, Atatürk anıtına çelenk koydu. Yağış sebebiyle tören kısa sürede bitirilirken bazı etkinlikler de iptal edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Süslü, turizmin ulusal ve uluslararası düzeyde ulaştığı büyük boyutlarla yatırım ve iş hacmini geliştiren, gelir ve istihdam sağlayan, sosyal ve kültürel yapıyı etkileyen en önemli sektörlerden olduğunu söyledi. Muğla Yörük Obaları Derneği üyelerinin de kısa bir zeybek gösterisi sunduğu kutlamalar, MUFAD ve Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi işbirliğiyle açılan "Muğla'da Dünden Bugüne Eğitim Teknolojileri" isimli sergiyle devam etti. Sergiyi gezen Vali Altıparmak, lise öğrencilerinin hazırladığı "Muğla'daki Sarnıçlar" ve "Muğla Bacaları" konulu projeleri yakından inceleyerek bilgi aldı.

Turizm Haftası'nın ilk gün etkinlikleri, Muğla Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi salonundaki sunum ve kokteylle sona erdi.

Mardin

Turizm Haftası, Mardin'in Derik ilçesinde de törenlerle kutlandı. Derik Aydın Ayaydın Öğretmenevi'ndeki törene Kaymakam Tarkan Keskin, İlçe Jandarma Komutanı Taner Özdemir, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Önel, daire amirleri ve davetliler katıldı. Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinin oynadığı "turist karşılama ve gönüllü rehber" skeci salonu dolduranlar tarafından çok beğenildi. Törende Barbaros İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hanifi Gökçe tarafından hazırlanan slayt gösterisi ve kısa film izletildi. Tören, Turizm Haftası konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Tarkan Keskin'in ödül vermesiyle sona erdi.

Mardin Valisi Hasan Duruer, turizmde gelişmenin ancak kamuoyunda turizm bilincinin yerleşmesi ile sağlanabileceğini söyledi. Turizm Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Vali Duruer, Turizm Haftası etkinliklerinin, turizm sektörü açısından özel bir önem arz ettiğini söyledi. Mardin halkının yanı sıra esnafın kendini turizme hazırlaması gerektiğini ifade eden Duruer, " Ne kadar çok turist, o kadar çok döviz demektir. Bu anlayışla hareket etmek zorundayız. Turizmin aynı zamanda, dünyadaki değişik milletlerin iletişim kurmaları ve birbirlerini tanımaları ve birbirleri hakkındaki ön yargılarını yıkmalarına da hizmet etmektedir." dedi. 7 bin yıllık tarihi değerleri ile birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan Mardin'in, Kudüs ve Venedik şehirlerinden sonra üçüncü sit kenti olduğunu vurgulayan Duruer, "Mardin'e daha fazla turist gelebilmesi için, öncelikle kendimizi yeniletmemiz gerekir. Konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gerekir. Turizmin tüm unsurlarını yerli ve yabancı turistlere en iyi şekilde sunabilmek, ilimizin dünya turizminde hak ettiği yerini almasını sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Burdur

Arkeoloji Müzesi'nde yapılan törende konuşan Kültür İl Müdürü Seyit Erdoğan, turizmi geliştirmek için işadamlarına büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Kısa vadede çok kar getirecek projeler yerine uzun vadede kar getirecek projeler geliştirilmesini isteyen Erdoğan, "Turizm sektöründe birçok kişinin yan sanayi olarak çalışabileceği projeleri hayata geçirmek gereklidir. Bu projelere yönelmek Burdur için yapılabilecek en kutsal görevlerden biridir diye düşünüyorum." diye konuştu. Türkiye'nin 2008 yılındaki turizm gelirlerinin 2007'ye oranla yüzde 18,5 arttığını hatırlatan Erdoğan, "2008'de Türkiye'nin toplam turizm geliri 21 milyar 910 milyon 464 bin 131 dolar olarak gerçekleşti. 30 milyon 939 bin kişi Türkiye'de ortalama 708 dolar harcadı. Turizm gideri ise 3 milyar 506 milyon 447 bin dolar olarak hesaplandı." dedi.

Adana

Adana Valisi İlhan Atış, çok önemli potansiyelinin olmasına Adana'nın turizmden pay alamadığını belirterek, bunun sebebinin Adana'nın kavgacı imajı olduğunu kaydetti.

Turizm Haftası kutlamaları Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle yapıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Atış, Adana'nın turizmden az pay aldığının söylenemeyeceğini ifade ederek, hiç pay almadığını kaydetti.

Adana'nın turizmde sıfır olduğunu dile getiren Vali Atış, "Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep hatta Kilis var. Bu şehirlerin ortasında bulunan Adana yok. Çünkü Adana insanları çekecek sempatiyi bir türlü kazanamıyor. Hep kavgalarıyla meşhur oluyor. İşimiz gücümüz kavga. Bizim bu atmosferi, bu havayı mutlaka kaldırmamız gerekir. Adana'da uluslararası tiyatro festivali yapılıyor basında bir satır çıkmıyor. Ama kavgalarımız büyük büyük yer alıyor. Kentin tanıtımıyla görevli bizler kendi basınımızla, kendi yayın organlarımızla doğru iletişim kuramıyoruz. Bizim yerel televizyonlarımız mutlaka Türkiye'ye açılmalı." dedi.

Toroslar'ıyla, Yumurtalık'ıyla, Karataş'ıyla, Tufanbey'iyle, hatta Bükü Tiflis Ceyhan boru hattıyla Adana'nın çok büyük potansiyelinin bulunduğunu vurgulayan Vali Atış, "Herkesi samimi olarak turizmle ilgilenmeye davet ediyorum. Gelecekte daha iyi okullara sahip olmak istiyorsak, daha iyi eğitim gören çocuklara sahip olmak istiyorsak, daha iyi huzur ve güvene, daha iyi otellere sahip olmak istiyorsak mutlaka turizmde adım atmalıyız." ifadelerini kullandı.

Adana'nın göçten dolayı yaşadığı problemlerin çözümü için iş sahalarının oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Atış, "Bunun içinde mutlak surette turizme el atmalıyız. Halkla iletişim kuramıyoruz. Bütün bayramları memurlarla kutluyoruz. Turizm haftasını da memurlarla kutluyoruz. Oysa halkın mutlaka ilgisini çekmeliyiz. Turizm haftasını kutluyoruz ama bu sektörden en fazla yararlanacak otellerimizin hiç birinin sahipleri yok. Bu törenlerde ancak birbirimize teşekkür ediyoruz, birbirimizin gönlünü alıyoruz. Sonra bir şey yok. Bana göre artık Adana'da milletvekilleri, belediye başkanları, vali, kaymakamlar herkes bu işe çok daha ciddi eğilmelidir." şeklinde konuştu.

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık ise, Adana'nın, turizmin her çeşidini gerçekleştirmeye müsait bir kent olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Adana, turizmde başarılı olabilecek konumda. Mutlaka alt yapı sorunları çözülmeli. Yeni tesisler kurulmalı. Tanıtımı da gerçekleştirdiğimiz zaman Adana turizmden hak ettiği payı alacaktır."

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Temsilcisi Levent Erginkaya, Türkiye'nin coğrafi ve kültürel güzelliklerinin tanıtımı için harcanan çabanın boşa gitmediğinin ortada olduğunu belirterek, turizmde başarının doğru anlatım ve hoşgörüye dayandığını ifade etti.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu da, Adana'da turizmin gelişmesi için sadece valiliğin çaba harcadığına işaret ederek, "Turizmin gelişmesi için her kesimin, halkın kendisinin destek vermesi lazım. Turizmde önemli olan tanıtım. Bir şeyi tanıtamadığınız zaman başarılı olamazsınız. Elimizde Tepebağ var. Tepebağ'ı kullanamıyoruz. Tepebağ'ın altındaki antik kenti ortaya çıkardığımızda, Efes kadar güzel Anavarza'yı tanıttığımızda turizmde hak ettiğimiz yere gelebiliriz" diye konuştu

Afyon

Ekonomik krizden hızlı kurtulmanın yolunun, istihdama katkısı ve rekabetçi gücü yüksek olan turizm sektörünü desteklemeden geçtiği bildirildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Baytok, turizmin birçok sektörü beslediğini ve katma değerinin çok yüksek olduğunu söyledi. Baytok, "Turizmin çarpanı çok yüksektir. İstihdama katkısı çok olumludur. Rekabetçi gücü de yüksektir. Türkiye'de bu sektör desteklenirse yaşadığımız ekonomik krizden daha hızlı kurtulabiliriz." dedi.

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Kültür ve Semtevi'nde düzenlenen programda 'Ekonomik Krizin Turizme Etkileri' konulu bir konuşma yapan Baytok, turizmin nihai tüketici bir sektör olduğunu ifade etti. Turizmin öncelikli teşvik edilmesi gereken bir sektör olduğunu vurgulayan Baytok, "Otomotiv sektörü belki önemli bir sektör ama turizm; inşaat onun dışında 6 ana sektör ve 36 yardımcı sektör olmak üzere tarım, tekstil, elektronik birçok sektöre girdi ve katkı sağlayan, onların ürünlerini kullanan bir sektördür. Biz istihdamı artırmak ekonomiyi büyütmek istiyoruz. Onun için turizmin teşvik edilmesi gerekiyor." diye konuştu. WTO'nun 2009 yılı beklentileri göre ekonomik darboğaz, pazardaki belirsizlik, iş dünyası ve tüketici taleplerindeki düşüşün orta vadede turizm talebini düşüreceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Ahmet Baytok, 2009 yılında turizmin durgun bir seyir izleyeceğini ve yüzde 1 ile 2 arasında daralacağını vurguladı.

Düzce

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organize ettiği Turizm Haftası kutlamaları yürüyüşle başladı. Anadolu Ticaret ve Meslek Lisesi önünde toplanan sporcular, öğrenci grupları, doğa sporları ATV ve motosiklet grupları İstanbul caddesi üzerinde kortej oluşturdu.

Düzce Belediye Bandosu ve Mehter takımının marşları ile yürüyüşe geçen gruplardan motokrosçuların gösterileri güzergah boyunca ilgi çekti. Düzce Anıtpark meydanında son bulan yürüyüş sonrası, tören düzenlendi.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce'nin güzelliklerini görmek ve tanımak için Düzce'ye dışarıdan gelmenin gerektiğini söyledi. Vali Kılınç, "Ben gittiğim birçok yerde vatandaşlara soruyorum. Yaylalara gittiniz mi, şelalelere gittiniz mi? Topuk yayla göledine, Yedi göllere ve maalesef hiçbiri gittim demedi. Bizim yapmamız gereken çevremizdeki bu doğal güzellikleri önce muhafaza etmek ardından da bunu gelire çevirmek. İşte bunun için çalışıp doğasıyla ünlü Düzce'mizin güzelliklerini tanıtmalıyız." şeklinde konuştu. Vali Kılınç, bu sezon rafting yapmak için sadece hafta sonu için 450 kişi geldiğini, bu rakamların her geçen sezon hızlı bir şeklide arttığını belirtti.

Belediye Başkan Vekili Özcan Demirtaş ise Düzce'nin genç bir il olduğunu ve hızla kalkınan bir şehir olduğunu belirtti. Özcan Demirtaş, "Düzce turizm değerleri ve varlıkları ile Türkiye'de önemli turizm merkezleri arasında yerini almıştır. Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz arasında hem iklimsel, hem doğal, hem de ulaşım açısından bir geçiş ilidir. Bu nedenle Düzce'yi doğanın Saklı bir kenti olarak adlandırabiliriz." dedi.

Vali Kılınç daha sonra Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen Düzce konulu resim sergisi ziyarete açıldı.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum:

En Güzel Tatil Beldesi