Uzman Blog ||

17 Nisan 2009 Cuma

Alaçatı Hakkında

Alaçatı Hakkında

Alaçatı Resimleri için tıklayınız.

Dünyanın en iyi rüzgar sörfü alanlarından birisi, yüzme bilmeden bile sörf öğrenebileceğiniz tek yer, Nisan-Kasım arasında gidilebilecek muhteşem doğa harikası Alaçatı sizi bekliyor…

Alaçatı’da tatil yapmak isterseniz sadece 1500 yatak kapasitesi olan bölge otellerinden yerinizi öncelikli olarak ayırtmalısınız çünkü Alaçatı’ya ülkenin tüm sörf tutkunları özellikle yüksek sezonda akın ediyorlar. Alaçatı plajlarında bulunan sörf istasyonları önemli bir turizm hareketi sağlıyor.

alaçatı

Bataklıktan, sörfçülerin akın ettiği bir cennet olmanın kısa tarihçesi…

1850’li yıllarda bataklık halinde olan Alaçatı, dönemin sadrazamının buyruğu ile bataklık kurutularak günümüzdeki haline yavaş yavaş getirilmeye başlanır. Alaçatı’nın güneyindeki tabii limana ulaşan bir kanal açılarak, obalardan büyük hendeklerle drenaj sağlanarak bataklık kurutulur. Açılan kanal zamanla gemilerin yanaştığı bir liman haline gelir. Zamanın önemli mimarlarından biri olan Hacı Memiş Ağa’nın önderlik ettiği çalışmalara, Rum işçiler getirtilir. Gelen işçiler Alaçatı Limanı’nın bin metre kuzeyine şimdiki Alaçatı’yı inşa ederek yerleşirler. Çeşme’nin batısında bulunan Alaçatı, zengin termal kaynaklara sahiptir. İnsan sağlığına faydalı ve tedavi edici özellikleri bulunan bu kaynakların, vitamin eksikliğine bağlı kemik, eklem ve iskelet sistemine iyi geldiği biliniyor.

Dünyadan koptuğunuzu hissedeceksiniz!

Alaçatı’da konaklama alternatiflerinden en güzeli; Otantik Alaçatı Evleri’nin pansiyona dönüştürülmüş hali olacaktır. Parke taşlı sokaklar, yapımı devam eden Yat Limanı Alaçatı’nın birkaç sene içinde daha da popüler bir turizm merkezi olacağının sinyallerini veriyor.

Dünyada nadir bulunan damla sakızı ağaçları, Alaçatı’nın çevresinde konuçlanmıştır. Yaklaşık 300 tane damla sakızı ağacının bulunduğu Alaçatı’da, damla sakızından çok yönlü olarak yararlanılıyor. Sakız reçeli, sakız rakısı Alaçatı’ya özgü üretimlerdir.

Alaçatı’da özel sakız yetiştirilen bahçeleri gezebilir, bu özgün yöre lezzetini dilediğinizce yaşayabilirsiniz…

Nasıl gidilir?

Alaçatı’ya İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan 90 km sonra ulaşabilirsiniz. İzmir merkezden ise 70 km uzaklıkta bulunan Alaçatı’ya İzmir Üçkuyular’dan hareket eden İzmir-Çeşme otobüslerini kullanarak ulaşabilirsiniz.

Kalacak o kadar çok yer var ki…

Alaçatı’da konaklamayı da fazla dert etmeyin çünkü her isteğe cevap verebilecek alternatifi burada bulabilirsiniz. Hem cüzdanınıza hem de isteklerinize göre konaklayacak bir mekan mutlaka bulabilirsiniz ama yukarıda da belirttiğimiz gibi yeter ki rezervasyonunuzu önceden yaptırmış olun. Türkiye’nin en güzel 10 oteli arasına giren Taş Otel’de Alaçatı’da konuklarını bekliyor. 12 yaşından küçüklerin kabul edilmediği otelde, telefon ve televizyonda bulunmuyor. Stresli hayatımdan uzak durmak istiyorum derseniz sizin için en iyi seçenek Taş Otel olacaktır. Hermann Pansiyon, Büke Pansiyon, Çark Pansiyon ve Alaçatı’nın tek 5 yıldızlı oteli olan Süzer Otel’de konaklama seçeneklerinizin arasında bulunuyor.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum:

En Güzel Tatil Beldesi