Uzman Blog ||

16 Nisan 2009 Perşembe

Kemer ve yayla turizmi

kemer

Deniz ve güneşiyle turistlerin gözdesi olan Antalya’nın Kemer İlçesi, yayla turizmiyle de cazibe merkezi olmaya aday. Sahillerde yer alan tesisleriyle turistlere deniz ve güneşten yararlanma imkanı sunan Kemer bölgesinde, son yıllarda yayla turizmine de ağırlık verilmeye başlandı. Yaylalara düzenlenen turlarla, turistler, gün içinde hem sahilde güneş ve denizin tadını çıkarıyorlar, hem de yaylalara çıkarak serin havada orman içinde doğanın güzelliğini yaşıyorlar. İsteyen turistlere ise burada kurulan otellerde konaklama imkanı sağlanıyor.

Kemer’deki bir yaylada otel işleten Emin Gül, yaylada otel projesine üç yıl önce başladıklarını ve yayla turizmine öncülük ettiklerini anlattı. Gül, ”Amacımız, Kemer’de sadece deniz, kum ve güneş olmadığını göstermekti. Kemer’in çok güzel yaylaları var ve turizm için kaçırılmayacak fırsatlar oluşturuyor” dedi.

Çok sayıda yabancı turiste hizmet verdiklerini kaydeden Gül, yaylaların en çok Avrupa ülkelerinden gelenler turistlerce tercih edildiğini söyledi. Turistlere otelin çiftliğinde üretilen doğal ürünleri sunduklarını vurgulayan Gül, şöyle konuştu: ”Turistler kaldıkları otelde, kümeslerde tavuk yumurtalarını kendileri topluyor, doğa yürüyüşlerine çıkıyorlar. Köyleri de gezen turistler, kadınlar tarafından açılan yufka ve gözlemelerden tadıyorlar.”

Tatil için Kemer’in yaylalarını tercih eden yabancı turistler, Kemer’in doğal güzelliklerinden etkilendiklerini, özellikle köylülerin ilgisini hiç unutmayacaklarını söylediler.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum:

En Güzel Tatil Beldesi