Uzman Blog ||

15 Nisan 2009 Çarşamba

ALANYA

ALANYA



Akdeniz sahil şeridinde bu eşsiz güzellikteki kumsalı olan yöre herkes tarafından bilinmektedir.
Alanya tatil için değerlendirebileceğiniz tatil yerlerinin başında gelmektedir. 1220 yıllarında
Sultan Alaaddin Keykubat Alanya'yı kışlık kullanılmak üzere mekan ve deniz üssü haline getirmiştir. 13. yüzyılda Selçuklular tarafından inşaa edilmiş olan Alanya'da 150 kuleli ve zemini deniz seviyesinden 220 metre yukarıda bulunan kalenin dışında camii'ye ait kalıntılar, iç kısımda
ise Bizans dönemine ait bir kilise bulunmaktadır. Alanya otelleri, denizi, kumu, guneşi, plajları ve değişik yemekler yiyebileceğiniz alternatifleri, kafeleri ve geceleri Alanya tatil cenneti tatilcileri için muhteşem bir ortam sunmaktadır. Alanya'nın 15 Km doğusunda yer alan Dim Çağı Vadisi dinlenmek için ideal bir yerdir. Tüm sahillerinden denize girilebilen Alanya tam bir güneş, deniz ve kum cennetidir.


Alanya tatil cennetindeki gezilecek yerler ve ilginizi çekecek eserler arasında başlıca bu bölgeler bulunmaktadır:

Alanya Kalesi, Derya Maðarası, Kız Kulesi, Fosforlu Mağara, Leartis-Learti (Mahmutlar Harabeleri), Aşıklar Mağarası, Korsanlar Mağarası, Kadı İni Mağarası, Hasbahçe Mağarası, Beldibi Mağarası, Dim Mağarası, Çimeniçi Mağarası, Büyük Dipsiz Mağarası, Damlataş Mağarası, Sarapsa Kervansarayı, Alara Han, Aksebe Sultan Mescidi, Emir Bedruddin Camii, Süleymaniye(Kale) Camii, Selçuklu Tersanesi, Lotape (Aytap) Liman Kenti, Syedra Harabeleri gibi.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum:

En Güzel Tatil Beldesi